ΚΟ.Ι.Τ.Α. με όραμα τη Νέα Κορινθία ΚΟ.Ι.Τ.Α. με όραμα τη Νέα Κορινθία 


Σε ένα κόσμο που συνεχώς μεταβάλλεται, οι τόποι, κινδυνεύουν να χάσουν την ιδιαίτερη και χαρακτηριστική ταυτότητά τους. Επειδή ό,τι δεν εξελίσσεται πεθαίνει και επειδή υγιής εξέλιξη είναι η ισόρροπη και αρμονική συνύπαρξη του παλιού με το καινούργιο, είναι ανάγκη να βρεθούν και να  εφαρμοσθούν μέθοδοι ώστε η ανάπτυξη του τόπου μας να γίνει πραγματικότητα.

 

Ο Νομός Κορινθίας, ο τόπο μας, με την ξεχωριστή γεωγραφική του θέση ( δύο θάλασσες, δύο στεριές ) με την φανταστική διαδρομή μέσα στο μύθο και την ιστορία, με τους αμύθητης αξίας αρχαιολογικούς θησαυρούς του, με τις μοναδικές εδαφολογικές και κλιματολογικές ιδιαιτερότητές του, είναι, η ώρα, επιτέλους, να μπει σε τροχιά ανάπτυξης. Είναι αδιανόητο ένας τόπος με τέτοιους θησαυρούς να σέρνεται εγκαταλελημένος από τους ανθρώπους που τον κατοικούν. Είναι ώρα να ξυπνήσουμε τον γίγαντα που λέγεται Κορινθία, να παραμερίσουμε την αδιαφορία και την αδράνεια και να σταθούμε δίπλα της, στην πορεία της προόδου και της ανάπτυξης.

 

Με εφόδια όλα τα πλούτη του Νομού μας, και όπλα τη σύγχρονη γνώση και τεχνολογία, μία ομάδα νέων δηλώνουμε την αδιαπραγμάτευτη απόφασή μας να παλέψουμε για να σηκώσουμε ψηλά τον τόπο μας, το Νομό μας. Μια ομάδα νέων, που καθημερινά μεγαλώνει, μαζί και με την πίστη μας, ότι σύντομα θα αλλάξουμε τον τόπο μας, οργανώσαμε το ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΥΞΗΣ ( ΚΟ.Ι.Τ.Α. ) και καλούμε όλους τους νέους του Νομού της Κορινθίας, με την ορμή και τη γνώση του καινούργιου αλλά και τους μεγαλύτερους με την εμπειρία τους, να συνεργαστούμε, και όλοι μαζί να φτιάξουμε το Νομό μας στολίδι της χώρας μας.

 

Να γίνει η Κορινθία μας παράδειγμα και μπροστάρης σε μία πορεία της πατρίδας μας που θα της εξασφαλίσει την παγκόσμια αναγνώριση. Να σταματήσουν από εδώ και στο εξής οι αναφορές ντροπής στην πατρίδα μας. Η πατρίδα μας, που κάποια στιγμή έδωσε τα φώτα στην ανθρωπότητα, αξίζει καλύτερες αναφορές, μεγαλύτερο σεβασμό και αυτό θα ξεκινήσει από εδώ, από την Κορινθία, με οδηγό το:

 

ΚΟ.Ι.Τ.Α. - ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ.

 

Για την προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή,

 

Η Πρόεδρος,

 

Εβελίνα Ποτήρη